Financijske obveze za iznajmljivače u 2023. godini

Rješenja za obavljanje ugostiteljske djelatnosti izdaje Upravni odjel za gospodarstvo Požeško slavonske županije, Odsjek za poduzetništvo, turizam i promet. Za područje Lipika i Pakraca je nadležna ispostava u Pakracu koja obavlja i poslove koji se odnose na razvrstavanje i kategorizaciju objekata u kojima se pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu, te pružaju sve informacije u svezi otvaranja i obavljanja i ugostiteljskih usluga u domaćinstvu. Oni izdaju rješenja, koja se dostavljaju Turističkoj zajednici Grada Lipika. Nakon dostave pravomoćnog Rješenja, obveznika upisujemo u eVisitor, otvaramo objekt i i može se početi s iznajmljivanjem smještaja. 

 

Obveze iznajmljivača je turistička pristojba, turistička članarina i porez na dohodak od djelatnosti iznajmljivanja i organiziranja smještaja u turizmu.

Turistička pristojba Turistička pristojba za ugostiteljske usluge u domaćinstvu u 2023. godini na području Lipika se plaća paušalno i iznosi 32,52 eura po krevetu. Plaća se i za glavne i pomoćne krevete.

Turistička članarina za ugostiteljske usluge u domaćinstvu u 2023. godini na području Lipika se plaća paušalno po krevetu i iznosi 5,97 eura za glavne krevete i 50% za pomoćne krevete.

Paušalni porez na dohodak za ugostiteljske usluge u domaćinstvu u 2023. godini na području Lipika iznosi 21,90 eura po krevetu, a odnosi se i na glavne i na pomoćne krevete.

 

Službeni glasnik - Odluka o visini paušalnog poreza 

Odluka o visini TP za 2023.

Odluka o visini TP za 2024.

Porezna uprava

Propisi iz turizma

 

U nastavku je informativni listić sa okvirnim obvezama, ukoliko niste dobili informacije u nadležnoj ispostavi.  

 

PREUZMITE

Obveze