Početak obilaska ergele

Virtualni obilazak Državne ergele počinjemo na isti način kao što bi imali da ste osobno na ergeli. Pa krenimo redom.

Prvo gdje posjetitelji dolaze je dio štale sa pastusima. Na ergeli Lipik pastusi imaju veliki komfor jer je svaki lipicanac odvojen od ostalih u svom boxu. U prostoriji - pastuharni se nalazi više pastuha.

Naš današnji domaćin je lipicanac - sivac, rođen u srpnju 2015. godine. Otac Favory Canissa mu je živio čak 25 godina, nažalost uginuo nakon 2016. godine. Majka mu je roda Rendes, došla iz Đakova, a koja je i danas na ergeli Lipik. Majka Krabbe X je jedan od prvih kobila koja je vozila kočiju po našem gradu. Naš lipicanac je rasplodni pastuh, mlad samo 5 godina, po naravi je miran i pametan. Ponekad vozi jednopreg, no nećete ga vidjeti na ulicama grada Lipika, nego za sada vozi samo na Izidorovcu.

Na fotografijama ga vidite i kao ždrijebe, dok je još bio sivi, a kako je odrastao mijenjao je boju. On će Vas dočekivati i dalje na ergeli, ali da bi se sprijateljili s njime morate mu oprezno prići. Odaziva se samo na svoje ime, a vi nam morate reći koje je to ime. Pitalica za Vas: Kako se zove naš lipicanac?