Ajvarfest Lipik 2022

Subota, 24.rujna

Jedinstveni Ajvar fest u Lipiku održat će se u subotu 24. rujna 2022. od 10 sati. 

Ajvar 

Specijalna vrsta namaza, napravljena od crvene paprike i patliđana, tajnih začina ali nekada i ljute paprike. Zavisno od količine i tipa ljute paprike okus može biti između slatkog i ljutog. Ajvar je jedan od najukusnijih specijaliteta balkanske kuhinje. Koristi se najčešće kao namaz i kao dodatak jelima sa roštilja, a koliko ga neki vole i žlicom bi ga samog jeli. 

Slavonski doručak

Ove godine se održava i posebni 1. Slavonski doručak sa čak 1500 jaja, koji se idealno slažu uz naš i vaš novi ajvar. Pripremamo Vam najveću kajganu ikad ispečenu na ovom prostoru. 

Za natjecatelje

Ajvarfest u Lipiku se održava već sedmu godinu i zaista želimo napraviti jedinstvenu manifestaciju u Hrvatskoj. Održava se u stoljetnom parku u Lipiku na parkirališu. Natjecatelji će dobiti 15 kg paprike i 5 kg patliđana. Počinje u 10 sati, natjecatelji imaju vremena do 16 sati da završe svoje jelo. U 16 sati se jela ocjenjuju, a u 18 sati je javna objava rezultata i proglašenje pobjednika. 

Poziv

Nakon prošlogodišnje uspješne manifestacije, Ajvar fest je ove godine idealna prilika za druženje s prijateljima, kolegama s posla ili obitelji uz koju se s malo truda, paprike, patlidžana, tajnih sastojaka i dozu adrenalina može pripremiti i najfiniji domaći ajvar.

Svi ste pozvani na Ajvar fest 2022! 

Ali naravno pozivamo Vas i ostale manifestacije povodom Dana grada Lipika 2022. , a posebno na sljedeće veće događanje u Nedjelju 25.09.2021. Dan nacionalnih manjina te Fišijadu u subotu 1.listopada.

 

Što Vas očekuje

Jedinstveni Ajvar fest u Lipiku održat će se u subotu 24. rujna 2022. od 10 sati.  Ajvar  Specijalna vrsta namaza, napravljena od crvene paprike i patliđana, tajnih začina ali nekada i ljute paprike. Zavisno od količine i tipa ljute paprike okus može biti između slatkog i ljutog. Ajvar je jedan od najukusnijih specijaliteta balkanske kuhinje. Koristi se najčešće kao namaz i kao dodatak jelim...

Program Ajvarfesta

Ajvarfest u Lipiku Sutra, u subotu 24. rujna se održava poznati Ajvar fest u parku u Lipiku.  Ove godine smo zaista priredili raznovrsni događaj povodom Franciškova, veći i bolji nego prošlih godina. Manifestacija se razvija i upotpunjava novim sadržajima s kojim nas...