4. Ajvar fest

Nedjelja, 15. rujan 2019. od 10 sati

Ajvar je najpoznatiji jesenski namaz. To je specijalna vrsta namaza, napravljena od crvene paprike i patliđana, tajnih začina ali nekada i ljute paprike. Zavisno od količine i tipa ljute paprike okus može biti između slatkog i ljutog. Ajvar je jedan od najukusnijih specijaliteta balkanske kuhinje. Koristi se najčešće kao namaz i kao dodatak jelima sa roštilja, a koliko ga neki vole i žlicom bi ga samog jeli. 

No, put do pune žlice dooobrog ajvara znaju samo neki, oni koje nije strah zasukati rukave i potrošiti cijeli radni dan kako bi se od paprike, patlidžana i dodatnih tajnih začina pripremila ta slasna crvena delikatesa. Ako ste uvjereni da je onaj ajvar koji Vi spremate najbolji u ravnoj Slavoniji, priključite se onima koji misle poput Vas i postanite natjecatelj na ovogodišnjem jedinstvenom 4. Ajvarfestu u Lipiku.

Jedinstveni Ajvar fest u Lipiku se održava u Nedjelju, 15. rujna 2019. godine od 10 sati na prostoru gradskog parka u Lipiku, uz gradsku upravu na adresi Marije Terezije 6. 

 

 

 

 

Grad Lipik će svim prijavljenim natjecateljima omogućiti da u lipičkom parku kod Jelkinog brijega imaju sve potrebno. Svaki natjecatelj će dobiti 15 kg paprike i 3 kg patlidžana, pregaču, stol sa klupama, a biti će osiguran izvor struje i cisterna s vodom. Ostalu opremu i sastojke natjecatelji donose sami

Natjecanje počinje u 10 sati, a ajvari moraju biti gotovi u 14 sati kada se predaju na tanjurima s jednom zatvorenom teglicom tročlanom žiriju na ocjenjivanje. U 17 sati će biti proglašenje pobjednika 4. Ajvar festa, a najbolja tri natjecatelja očekuju bogate nagrade.

Osim zamamnog mirisa koji će se taj dan širiti parkom i prizivati sjećanja i emocije na bakin ajvar, posjetitelji će moći obići izložbeno prodajne štandove gdje će se moći kupiti zimnica, domaći sok od jabuka, med, lješnjaci i ostali jesenski proizvodi. Biti će naravno veliki šator s ugostiteljskom ponudom prehrane i pića te tamburaškim programom cijeli dan, a lunapark će biti otvoren za najmlađe.   

Tijekom pripreme ajvara natjecateljima će društvo praviti poznata "Vrtlarica" Kornelija Benyovsky Šoštarić koja je odabrala Lipik da doživi najljepše gastro motive jeseni, a biti će i u ocjenjivačkom žiriju .

Prijava ekipa i sve potrebne informacije mogu se dobiti na broj mobitela 098/961 7814 (Anita Jurković) do 13. rujna.

Pratite naše događanje na facebooku stranici Ajvarfesta

Dođite u Lipik na Ajvar fest 2019 !!!

 

 

PREUZMITE

Ajvar fest plakat