Kalendar događanja u Lipiku 2024.

Kada doći u Lipik ?

Mnogo je razloga za dolazak u Lipik, no neke datume ipak treba istaknuti, a vežu se za poznate manifestacije u Gradu Lipiku. Znamo da Lipik ima par manifestacija poznatih van okvira županije, čak neke jedinstvene i na razini Hrvatske, a želimo promovirati i ostale manifestacije koje rastu i postaju sve kvalitetnije. Da bi poboljšali promoviranje događanja i povećali broj posjeta,  objedinili smo sva događanja i tiskali novu brošuru „Kalendar događanja Grada Lipika 2024“.

Početak godine u Turističkoj zajednici Grada Lipika smo koristili za objedinjavanje informacija o događanjima u 2024. godini, a Turistički ured se bazirao na događanja koja su otvorena za javnost i za koje ne treba pozivnica. Želimo napomenuti da će u Lipiku biti još događanja u organizaciji raznih udruga koja ćemo svakako popratiti i najaviti tijekom godine.

U 2024. godini planiramo čak 67 događanja što je respektabilan broj za naš Grad Lipik. Na početku brošure je napravljen popis svih planiranih događanja kroz godinu, tako se lakše može planirati dolazak u Lipik. U nastavku brošure smo detaljnije opisali  50 događanja koje smo popratili fotografijama i popratnim informacijama.

Ovogodišnja brošura je osvježena novim dizajnom, usklađena s vizualitetom „Terme Lipik“, a novi slogan koji se koristi u oglašavanju manifestacija i turističke ponude je „Lipik – Bogat doživljaj, zdrav osjećaj“.

Preporučamo dolazak u Lipik na više dana, tako da budete u Lipiku prije i poslije manifestacija, te uživate u našoj turističkoj ponudi i atrakcijama. U brošuru smo uvrstili smještaj i ugostiteljske objekte da se poveća turistički promet svih dionika te manifestacije imaju što bolji učinak i korist za destinaciju.

Svim čitateljima brošure želimo skori dolazak u Lipik, a ovu brošuru neka čuvaju cijele godine i odmah u svoje kalendare upišu datume dolaska u Lipik. Tijekom godine obavezno pratite informacije ovdje na webu, odnosno Facebook stranici Turističke zajednice grada Lipika - Visit Lipik".

Pozivamo da ju svakodnevno koristite i dijelite kao pozivnicu za dolazak u Lipik.

 

Što posjetiti u Lipiku?

Brošura događanja je podijeljena na pet sezona: zimska događanja, proljetna događanja, ljeto u Lipiku, Dani Grada Lipika - Franciškovo i Miris Božića. Novost je da smo radi velikog broja događanja,  a lakše prepoznatljivosti velikih događanja posebno označili TOP 5 DOGAĐANJA, koja su odgovor na mnoge upite turista „Što vam je najpoznatije, što nesmijemo propustiti?“ Vjerujem da svi znate odgovor i da već imate asocijacije na odabir.

Zahvaljujemo se svim organizatorima, suorganizatorima, udrugama, volonterima i partnerima koji sudjeluju u realizaciji svih događanja na području Grada Lipika: Grad Lipik, Planinarsko društvo „Lipa“, Zajednica Talijana Lipika, Gradska knjižnica i čitaonica Lipik, KK Diamant, Lira Travel, djelatnici Grada Lipika, DVD Lipik, Motoklub Iohannites, Toplice Lipik, Hrvatsko šumarsko društvo ogranak Bjelova-Šumari Lađari, sudionici krčme „Veprova glava“, BK „Titan“, Udruga Lido“, TZG Pakrac, Pomoć u kući, Udruga Tilia, Pro 3X3 Tour, Udruga „Libox“, Tvornica „Studenac“, Šahovski klub Pakrac-Lipik, Udruga slijepih Pakrac-Lipik, Državna ergela Đakovo i Lipik, Dječji vrtić Kockica, Osnovna škola Lipik, Mažoretkinje Grada Lipika, Udruga Lijepa Naša Požeško-slavonska grana, KUD Zeleni Gaj, nacionalne manjine Grada Lipika, Udruga žena Lipik, Hrvatsko šumarsko društvo ogranak Bjelovar, NK Lipik 1925, Udruga mladi Lipika, ugostitelji te mnogi gosti koji se odazovu da uljepšaju naše manifestacije.

 

Odaberite bar 5 događanja za dolazak u Lipik po Bogat doživljaj i zdrav osjećaj!

 

Pogledajte ovogodišnju brošuru 2024. godine s najvažnijim događanjima koji je u donjem linku.