3x3 Pro Tour

Ove godine 28. i 29. srpnja Lipik je dio hrvatskog PRO 3x3 Toura, kao jedan od svega 10 gradova domaćina u Hrvatskoj (Hvar, Trogir, Umag, Vinkovci, Osijek, Zagreb, Zabok, LIPIK, Imotski, Šibenik). Najbolje ekipe svake stanice Toura će na završnici u Šibeniku igrati za plasman na FIBA 3x3 World Tour Masters u Debrecenu.

U Lipiku se očekuje sudjelovanje ekipa iz Hrvatske i okolnih zemalja, uz direktan TV prijenos oba dana natjecanja na Sport Klubu televizijskom kanalu. Kao i uvijek, posjetitelje očekuje dobra 3x3 košarka, bogata ugostiteljska ponuda i zabavni sadržaji.

Iako ove godine organizatori nisu uspjeli u nakani da još jednom u Lipik dovedu svjetski događaj FIBA Challenger, domaćinstvo događaja Lipik 3x3 Pro Tour će održati tradiciju igranja 3x3 košarke u Lipiku koja traje od 1999. godine.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da dođu u Lipik na PRO 3x3 turnir i uživaju u potezima 3x3 majstora te da se zabave uz vrhunsku košarku i odličnu glazbu! Ulaz na sva događanja je slobodan.