20. jubilarna Biciklijada

U nedjelju, 25. srpnja će se održati 20. jubilarna Biciklijada uz razne sadržaje i tombolu. 

Kada nešto u kontinuitetu i bez prekida traje 20 godina, onda to u današnje vrijeme u kojem se tradicija teško stvara i još teže čuva, zaslužuje respekt i poštovanje.
Zato će u Pakracu, Lipiku i Prekopakri ove nedjelje 25. srpnja biti posebno svečano jer će jubilarni 20. put biti vožena biciklijada od Pakraca, preko Lipika do Prekopakre, točnije Matkovca i izletišta Pakurnovac gdje je već godinama tradicionalni cilj biciklijade.
 
OKUPLJANJE u Pakracu u 16 sati na prostoru Gradske tržnice gdje će se zaprimati prijave, a zahvaljujući Sportskoj zajednici Grada Pakraca zainteresirani će moći iznajmiti i električne e-bicikle.
POLAZAK: 17 sati prema Lipiku 
RUTA: izlazak na ulicu Matice Hrvatske- prema ulici Andrije Hebranga- ulica Hrvatske policije iz Domovinskog rata- nastavak preko Bolničke ulice- prema poljskom putu uz nasip rijeke Pakre prema Lipiku- pontonski most kod Mažuranićeve ulice- Baranjska ulica- Udinska ulica- Park u Lipiku
 
OKUPLJANJE u Lipiku u 17 sati u Parku uz "Paviljon izvor". 
POLAZAK: 17:40 sati prema Markovcu 
RUTA: izlazak na ulicu Hrvatske mladeži- Trg dr. Franje Tuđmana- ulica Matije Gupca- nastavak prema jezeru Raminac- Klisa prema izletištu Markovac 
CILJ: jezero Pakurnovac 
Na Pakurnovcu je najavljena prava mala fešta uz piknik. Za sve sudionike osigurani su sendviči i voda te tombola i ostale brojne, bogate i zanimljive nagrade. Organizator će tradicionalno nagraditi najmlađeg i najstarijeg sudionika. Ranijih godina znalo je tu biti mališana mlađih od 2 godine, ali i „veterana“ koji su odvezli rutu iako su bili debelo u osamdesetim godinama života.
 
Prva nagrada – bicikl!
Tombola je također tradicionalan i neizostavan dio biciklijade, a ova će biti posebno iščekivana. Uz brojne, zabavne, sponzorske nagrade, te poklon bon od 1.000 kuna, ove nedjelje će najsretnici s biciklijade otići bogatiji za bicikl, zahvaljujući sponzorskoj nagradi trgovine „Bicikli Tessari“.
Ovu vrijednu nagradu će sretnom dobitniku uručiti Vladimir Tessari, dugogodišnji sportski entuzijast, organizator brojnih sportskih događanja, dugogodišnji član Moto kluba „Pakrac – Lipik“ i Biciklističkog kluba „Titan“ u čijem dresu je odvezao, ali i organizirao brojne utrke.

Upravo sve veća popularnost bicikala, ali i važnost kretanja u očuvanju zdravlja, te dobra zabava, bogate nagrade i tombola u kojoj možete osvojiti upravo bicikl, idealna su pozivnica da nedjeljno popodne 25. srpnja provedete na 20. rođendanu biciklijade Pakrac – Lipik-Prekopakra.