3. Najbolja slastica Lipika

Nedjelja, 22. rujan 2019. u 14 sati

Natjecanje za najbolje slastice

Turistička zajednica i Grad Lipik Vas pozivaju na 3. Natjecanje za najbolje slastice Lipika. Drugi gastro vikend povodom obilježavanja Dana grada Lipika nam donosi Dan voćara u nedjelju 22. 9. 2019. godine od 9 sati. Dan voćara, Jesenski sajam, Pekmezijada i Natjecanje za najbolje slastice se održavaju u isto vrijeme na istom mjestu, a o Danu voćara više saznajte na stranicama.

Svaki službeni natjecatelj „Pekmezijade“ je obvezan sudjelovati s jednim uzorkom slastice. Sve ostale članovi ekipa, ali i sve ostale građane koji kod kuće pripremaju nedjeljni voćni kolač ili tortu,pozivamo da sudjeluju sa svojim osobnim izborom koji su pripremili kod kuće.

Jedini uvjet za ocjenjivanje je da slastica mora imati voćni sastojak. 

Prošle, 2018. godine smo prebrojali preko 30 vrsta kolača i torti koje su članovi ekipa priredili za kušanje i prezentaciju na Pekmezijadi. To nam je ukazalo na mogućnost proširenja turističke ponude, a sve u svrhu pronalaska slatkog gastro suvenira, odnosno slastice koja može predstavljati našu destinaciju.

Ovim putem pozivamo i sve ostale građane Lipika i Pakraca da se odazovu pozivu na „Natjecanje za najbolju  slasticu“ uz obveznu najavu i prijavu radi kvalitetne organizacije natjecanja.

Predaja uzoraka slastica će biti u 14 sati u velikom šatoru. Nakon toga počinje ocjenjivanje tročlanog žirija. 

 I ove su godine, radi poboljšanja kvalitete manifestacije, osigurane vrijedne i korisne nagrade za pobjednike „Pekmezijade“ i „Natjecanja u slasticama".

Zajedničko proglašenje pobjednika za „Pekmezijadu“ i “Natjecanje u slasticama“ će početi u 18 sati, ispred šatora.

Prijava za natjecanje u slasticama i sve potrebne informacije mogu se dobiti na broj mobitela 098/961 7814 (Anita Jurković) do 20. rujna.

 Za obilazak grada Lipika unajmite turistički vlakić ili unajmite bicikl. Poboljšali smo i zabavnu ponudu, došao nam je zabavni park s pojačanom ponudom za najmlađe koji će raditi svaki dan do Fišijade. Između jutarnjih stručnih panela i sumraka pred kraj događanja će Vas veselo zabavljati mladi tamburaši „De Gotho“ iz Požege.

 

Uz natjecanje za najbolju slasticu je organizirana i Pekmezijada, a više o Pekmezijadi pogledajte link

 

Dođite u Lipik na Dan voćara !

 

PREUZMITE

Plakat