Izložba lipičkih umjetnika amatera

Petak, 15. rujna u 18 sati

Čast nam je pozvati Vas na otvaranje Izložbe lipičkih umjetnika amatera, jedinstvenu izložbu koja karakterizira Lipik kao kulturno mjesto gdje njegovi stanovnici već desetljećima podižu našu destinaciju i obogaćuju ju sa svojim radovima.
 
Izložba koja je unikatna, jer se na jednom mjestu ovi lipički autori nisu nikad okupili biti će pravo kulturno događanje. Čak 14 vrijednih i maštovitih umjetnika se odazvalo na poziv Gradske knjižnice i čitaonice i Turističke zajednice Grada Lipika.
Naši sugrađani umjetnici koji desetljećima rade i slikaju, a koji će izlagati svoje radove u Lipiku su Pale Beluškova, Mato Bišćan, Ivan Bukvić, Dunjica Karniš, Drago Kuruc, Oto Kraml, Lana Majstorović, Chiara Mareković, Vladimir Paurić, Željko Slako, Josip Straga-Bepi, Željko Srđenović, Ivica Stokić i Nikolina Zanetti.
 
Slikari Lipika koji imaju preko stotinu svojih radova su veliki zalog našeg Grada, imaju veliki značaj za razvoj kulture koja se tokom ovih 30 godine neprimjetno proteže kroz njihov rad. Svatko od nas bi trebao na svom zidu imati bar jedan primjerak njihovog djela, a neki lipički motiv svakako je dobar poklon i za prezentaciju našeg grada.
Otvorenje izložbe je u petak 15.09.2023.g. u 18h u prostoru Multikulturalnog centra Lipika, a u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice te Turističke zajednice Grada Lipika.
 
Pozovite prijatelje i posvetite se našem gradu na događanju u sklopu kojeg ćemo se družiti uz grickalice i odabrano piće. Dođite i sudjelujte u druženju s našim umjetnicima, možda i Vi vidite nešto novo i postanete naš novi umjetnik amater.