140. obljetnica DVD-a Lipik

U subotu, 2. rujna 2023.godine, DVD Lipik organizira obljetnicu 140. godina postojanja DVD-a Lipik. Svečanost će obuhvatiti događanja koja će istaknuti važnost vatrogasaca i njihovu neprocjenjivu ulogu u očuvanju sigurnosti i dobrobiti naše lokalne zajednice.

Središnji dio proslave počet će u 16 sati u Udinskoj ulici u Lipiku, gdje će se održati svečano postrojavanje vatrogasaca. Na rasporedu je i svečani blagoslov vatrogasnih vozila te samih vatrogasaca.

Nakon ceremonije u Udinskoj ulici, vatrogasci će krenuti u mimohod ulicama grada. Očekuje se da će ovaj mimohod vatrogasnih vozila i uniformiranih vatrogasaca privući pažnju građana i stvoriti posebno ozračje ponosa.

Vrhunac ovog događaja zasigurno će biti pokazna vježba koja će započeti u 16:45 sati. Ova simulacija vatrogasne intervencije istaknut će vještine, spremnost i hrabrost vatrogasaca te će svima prisutnima pružiti uvid u izazove s kojima se suočavaju u svojem svakodnevnom radu.

Nakon pokazne vježbe, vatrogasci i njihovi gosti okupit će se u restoranu "Ergela" u Lipiku, gdje će se održati svečana sjednica.

Bogata povijest i snažna tradicija

Dobrovoljno vatrogasno društvo Lipik ima bogatu povijest i snažnu tradiciju u zaštiti lokalnog stanovništva. Vatrogasci su se suočavali s različitim izazovima i krizama, ali su uvijek bili spremni pružiti pomoć i podršku u trenucima potrebe.

Ova 140. godišnjica označava ne samo prošlost i postignuća, već i budućnost vatrogasaca Lipika. Njihova neprekidna predanost, hrabrost i želja da služe društvu u kojem živimo osigurat će da ova dragocjena institucija i dalje igra ključnu ulogu u zaštiti i spašavanju.