Ajvar fest

Subota 30. rujna 2023. od 10 sati

Jedinstveni Ajvar fest u Lipiku održat će se u novom datumu, u subotu 30. rujna 2023. godine od 10 sati. 

Ajvar 

Specijalna vrsta namaza, napravljena od crvene paprike i patliđana, tajnih začina ali nekada i ljute paprike. Zavisno od količine i tipa ljute paprike okus može biti između slatkog i ljutog. Ajvar je jedan od najukusnijih specijaliteta balkanske kuhinje. Koristi se najčešće kao namaz i kao dodatak jelima sa roštilja, a koliko ga neki vole i žlicom bi ga samog jeli. 

Slavonski doručak

Ove godine se održava i posebni 2. Slavonski doručak, koji se idealno slaže uz naš i vaš novi ajvar. Pripremamo Vam najveću kajganu ispečenu ove godine. 

Za natjecatelje

Ajvarfest u Lipiku se održava već osmu godinu i zaista želimo napraviti jedinstvenu manifestaciju u Hrvatskoj. Održava se u stoljetnom parku u Lipiku na parkirališu. Natjecatelji će dobiti 15 kg paprike i 5 kg patliđana. Počinje u 10 sati, natjecatelji imaju vremena do 16 sati da završe svoje jelo. U 16 sati se jela ocjenjuju, a u 18 sati je javna objava rezultata i proglašenje pobjednika. 

Poziv

Nakon prošlogodišnjih uspješnih organiziranja, Ajvar fest je ove godine idealna prilika za druženje s prijateljima, kolegama s posla ili obitelji uz koju se s malo truda, paprike, patlidžana, tajnih sastojaka i dozu adrenalina može pripremiti i najfiniji domaći ajvar.

Svi ste pozvani na Ajvar fest 2023! 

Ali naravno pozivamo Vas i ostale manifestacije povodom Dana grada Lipika, a posebno na sljedeće veće događanje u Nedjelju 24.09.2023. Dan nacionalnih manjina te Fišijadu u subotu 30.rujna 2023.godine.

 

PREUZMITE

Prijavnica - Prijavnica za Ajvarfest 2023.