Poziv za događanja na bazenima

Turistička zajednica Grada Lipika objavljuje Javni poziv svim udrugama i društvima s područja Lipika da se uključe u organizaciju društvenih i sportskih  sadržaja na kompleksu lipičkih bazena u ljetnoj sezoni 2021. godine. 

Prošle 2020. godine su se odazvale mnoge udruge koje su uspješno organizirale aktivnosti sa svojim članstvom na čemu im se zahvaljujemo. Zajedno smo posjetiteljima bazena promovirali njihov klub i aktivnosti udruga te pružili dodatnu zanimaciju. Bilo je zastupljeno deset klubova i udruga, a ove godine želimo proširiti animaciju budući da će bazeni biti otvoreni tri mjeseca. Na osnovu prošlogodišnjeg iskustva, sada počinjemo puno ranije s organizacijom, pozivom i pripremama  te očekujemo i više zainteresiranih učesnika.

 

Pozivamo sve udruge i društva koja se bave fizičkim i društvenim aktivnostima na području Grada Lipika da suorganiziraju aktivnosti na kompleksu Bazena Lipik tijekom ljetne sezone. Budući da se i ove sezone bazeni otvaraju u organizaciji Grada Lipika i gradskih institucija, želja nam je aktivirati animacijske sadržaje preko vikenda u lipnju, srpnju i kolovozu u suradnji s lokalnim udrugama koje surađuju s Gradom Lipikom tijekom godine, govori nam voditelj lipičke Turističke zajednice Hrvoje Kovačić.

 "Idejni prijedlog je da svaka udruga jedan dan u vikendu u popodnevnim satima organizira predstavljanje svoje udruge i društva. Predstavljanje za posjetitelje Bazena može biti kroz aktivno predstavljanje opreme i aktivnosti na poligonima ili kroz natjecanje i turnire.", ističe Kovačić te dodaje da je svrha svega ovoga sezonu na bazenima učiniti zabavnom i atraktivnom. „Svaki klub, društvo i udruga je dio ovog grada i najbolje ćemo zajedno prezentirati našu sportsku i turističku ponudu. Aktivnosti će se održati na otvorenom prostoru Bazena Lipik na travnjaku i sportskim igralištima u suradnji s Gradom Lipikom, LIRA-om i Turističkom zajednicom od 1. lipnja do 30. kolovoza.“, naglašava. Sve aktivnosti će se provoditi na otvorenom u skladu s epidemiološkim mjerama i uputama stožera civilne zaštite.

Ljetna sezona na kompleksu je idealna prilika za prezentaciju, upoznavanje novih potencijalnih članova i uključivanje šire zajednice.

U vrijeme smanjenih aktivnosti klubova vjerujemo da će članovi i predstavnici klubova i udruga imati vremena i podržati nastojanje Grada u formiranju novih zajedničkih sadržaja tijekom ljeta za sve posjetitelje bazena i Lipika. S obzirom na dugu tradiciju zdravstveno-rekreativnih i turističkih sadržaja cilj nam je predstaviti Lipik kao „zdravi grad“ za sve ciljane skupine posjetitelja, a sve organizirane aktivnosti bit će medijski popraćene što će dodatno doprinijeti vidljivosti sportskih aktivnosti, poručuju iz Turističke zajednice Grada Lipika.

Prijaviti se možete do srijede 19. svibnja 2021. godine u Turistički ured na 098 575 335 ili na e-mail tz.lipik@gmail.com radi informacija i daljnjih dogovora.