Posjetite Lipik posebnim izletničkim vlakom iz Zagreba

Vlak iz Zagreba kreće u nedjelju u 8:22, a povratak u Zagreb planiran je u 20:30 sati.

Tradicionalni Sajam cvijeća u Lipiku, koji ujedno glasi i kao jedna od najposjećenijih lipičkih manifestacija, održava se osmu godinu za redom u mjesecu svibnju, a po prvi put, svoju cvjetnu rapsodiju prezentirat će kroz dva dana - 12. i 13. svibnja!

Osim toga što će ovogodišnja manifestacija biti dvodnevna, posebna novost je da će ovim povodom do Lipika 13. svibnja voziti izletnički vlak iz Zagreba, kao prvi od pet posebnih vlakova koji će tijekom godine dolaziti na lipičke manifestacije.

Prilika je to za brojne posjetitelje da po promotivnim cijenama povratne karte (20 kuna) posjete Lipik, grad vode, stakla i lipicanaca, koji je nadaleko poznat kao lječilišno i turističko središte ovog dijela Slavonije.

Kroz dva dana brojni će posjetitelji moći uživati proljetnoj čaroliji cvijeća, boja i mirisa, a sajam će upotpuniti glazbeni program, bogata ugostiteljska ponuda hrane i pića, lunapark za djecu, turistički vlakić, ali i natjecanje u košnji trave te najljepše uređenoj okućnici.

Lipik u velikim pripremama za Sajam cvijeća

Povodom skorašnje manifestacije, u gradu se uređuju brojne površine. Uređuju se trgovi, pokošene su livade, zasađeni su i ukrašeni cvjetni otoci te svakog dana osvane neka nova dekoracija koja otkriva svu magičnu privlačnost Lipika. Tijekom proteklih dana na ulazu u grad i u centru postavljeno je pet starinskih bicikala s cvjetnim dekoracijama koje pozivaju na svake godine sve posjećeniju manifestaciju - Sajam cvijeća u Lipiku.