Zvukoterapija i koncert Nine Kraljić 26.8.2023.

U subotu, 26.08. Udruga Tilia Lipik organizira zvučnu kupku i koncert Nine Kraljić u predivnom bazenskom kompleksu Lipika. Nina Kraljić proslavila se pobjedom u emisiji ”The Voice – Najljepši glas Hrvatske” još 2015. godine, dok je već 2016. godine izabrana kao predstavnica Hrvatske na Euroviziji. Dobitnica je diskografske nagrade Porin, te mnogih drugih nagrada. 

Prije koncerta, s početkom u 17:30, Nina Kraljić će u zatvorenom prostoru bazenskog kompleksa, u restoranu održati besplatnu radionicu zvučne kupke pod nazivom “Stress free zona by Nina Kraljić” 

Zvučna kupka odnosno kupanje u zvuku, oblik je meditacije u ležećem položaju. Tijekom zvučne kupke Nina Kraljić ozvučuje gongove, zvučne zdjele i mnoge druge prekrasne zvukoterapijske instrumente poput bubnja koji imitira zvuk oceana, kišni štap, glas itd. Zvukovi gonga, zdjela i ostalih terapeutskih instrumenata smiruju živčani sustav, reguliraju rad endokrilnih žlijezda, potiču cirkulaciju, reguliraju krvni tlak i rad desne i lijeve hemisfere mozga, jačaju imunitet i potiču čišćenje tijela od toksina. Mozak vrlo brzo počinje raditi na nižim frekvencijama svojstvenim stanjima relaksacije, duboke meditativne opuštenosti ili sna. Nina Kraljić navodi da zvučna kupka nudi duboku relaksaciju i opuštanje uz pokretanje procesa detoksikacije koji traje nekoliko dana nakon kupke zbog čega je važno piti puno vode kako bi potpomogli process čišćenja tijela.

Nakon predivnog opuštanja i kupanja u zvuku gongova i raznih zvukoterapijskih instrumenata, slijedi nam čaroban akustičan koncert s početkom u 20 sati. Ulaz za program Zvučne kupke je besplatan, a ako se odlučite na kupanje na kompleksu naplaćuju se dnevne karte za bazene po važećem cjeniku. Noćni ulaz na bazene uz noćno kupanje se od 20 sati naplaćuje 1,5 EUR, a ako ste kupili već dnevnu kartu isti se ne naplaćuje dodatno.

Program je sufinanciran od strane Ministarstva kulture i medija RH te Grada Lipika.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže, najave za koncert nisu potrebne, dok se za radionicu zvukoterapije primaju prijave na 099 380 84 67 - Ivana Pleše.

 Dobrodošli su svi, od najmlađih do najstarijih!

ŠTO PONIJETI NA ZVUČNU KUPKU?

-joga prostirku ili ležaljku za plažu
-vlastiti jastučić za glavu
-udobnu odjeću
-bocu vode
Više o zvukoterapiji https://www.studioheka.hr/
 
"Bit će to čarobna večer puna prekrasne glazbe omotana u etno, world music, filmsku glazbu i sound healing!", kaže Nina.