Počeo Lipik 3x3 Challenger

Vrhunsko košarko natjecanje

Utakmicom kvalifikacijske skupine B u kojoj je San Juan iz Portorika rezultatom 21:16 savladao njemački Dusseldorf, danas je počeo Lipik FIBA 3×3 Challenger, prvi svjetski 3×3 Challenger nakon studenog 2019. i svjetske pandemije koronavirusa. Time je članovima Udruge Libox Lipik pripala čast, ali i obaveza da organiziraju ovaj jedini 3×3 Challenger prije Olimpijskih igara u Tokyu i to u partnerstvu sa FIBA 3×3 i uz pokroviteljstvo i podršku HEP – Hrvatske elektroprivrede koja je Lipik 3×3 Challengeru dala novu energiju za novo postpandemijsko vrijeme.

Umjesto najavljenih 16 ekipa, u Lipiku će ih igrati 15 jer filipinska Manila nije uspjela doputovati zbog problema s vizama i dokumentima potrebnim za dolazak u Hrvatsku. Tako će u kvalifikacijskoj skupini A o plasmanu u glavni dio turnira odlučili utakmice između Splita i ruskog Koroleva koja je na rasporedu u 14:50.
Zbog COVID protokola prema kojem je organiziran ovaj veliki sportski događaj, u dovrani nije dozvoljeno prisustvo gledatelja, ali će ljubitelji 3×3 košarke sve utakmice Challengera moći pratiti putem live streaminga na FIBA 3×3 youtube kanalu: https://www.youtube.com/watch?v=o4xRdLhu6zo

 Kako je bilo na prvom danu košarkaškog turnira pogledajte ovdje.

Uz spomenute ekipe San Juan i Dusseldorf, u borbi za glavni dio turnira je i češki Humpolec. Razigravanje po kvalifikacijskim skupinama traje do 15:30, a glavni dio turnira počinje u 15:45.
U glavnom dijelu turnira igrati će 12 ekipa raspoređenih u 4 skupine.
Skupina A: Liman (Srbija), Sansar (Mongolija), pobjednik kvalifikacijske skupine B.
Skupina B: New York Harlem (SAD), Jelgava (Latvija) i Antwerp (Belgija).
Skupina C: Novi Sad (Srbija), Aomi (Japan), pobjednik kvalifikacijske skupine A
Skupina D: Edmonton (Kanada), Ulaanbaatar (Mongolija), Bielefield (Njemačka).

Raspored svih utakmica kaoi sve informacije vezane za Lipik FIBA 3×3 challenger možete pronaći na:
https://play.fiba3x3.com/events/ae550b45-a788-4d63-af89-576bd48c2617/schedule

Izvor: http://lipik3x3challenger.org/