Jelkina staza

Prošetajte se perivojem

 

Svaka destinacija ima svoje središte za okupljanje, a Lipik je već davno planirao da postane velik. Uspoređujući se s velikim gradovima europe, tako je nastajao jedinstveni park u Lipiku.

 

 

 

 

Polako uređujući aleje i dijelove parka, stvarajući svaki kutak interesantnim park je privlačio mnoge goste. 

Kroz povijest, mnoge staze i klupe su koristili vlasnici parka, žitelji i gosti, a drveća i lišća su svojim šumovima mnoge priče učinili tajanstvenima. 

A Vama, da bi otkrili posebnost Lipika i povijesnog perivoja smo otkrili priče o posebnostima putem Jelkine staze.  Na našoj stazi koja počinje u glavnoj ulici i prolazi kroz park pričamo priču na 24 fiksne tab na hrvatskom i engleskom jeziku.

Na početku priče na velikoj info tabli u Ulici Marije Terezije, Vas upoznajemo s Lipikom. Par metara dalje, počinje priča sa tematskim stihovima i pričama o pojedinim lokacijama. Na tim mjestima Vam pričamo o flori i uređenju parka, lokalnim znamenitostima i povijesnim građevinama.

Svaka tabla ima i plan staze tako da možete individualno se kretati parkom kako Vi želite. Znamo da če te se opustiti i zakoračiti u dio prošlosti za koji smo svi vezani. 

Pripremili smo i gps trag koji možete skinuti na svoj prijenosni uređaj te pomoću karti koristiti. Link na gps trag je dolje. 

Dopustite da Vas Jelka odvede u šetnju. 

 

I slobodno nam javite tko je Jelka ...

 

PREUZMITE

Gps trag