Za posjetitelje

9. Sajam cvijeća i ukrasnog bilja

Poštovani posjetitelji, 

i ove godine smo se pobrinuli da naš i Vaš Sajam bude što bolji i ljepši. Iz toga razloga smo i odgodili Sajam za sunčani vikend 18. i 19. svibnja, a pripreme će biti još detaljnije i bolje. 

U subotu je od 15 sati natjecanje u košnji trave, na način koji vi odredite, zatim natjecanje u ukrašavanju okućnica koje ste prošle godine izvrsno uredili. Nakon toga je u 19 sati plesni program iznenađenja u Kursalonu. 

U nedjelju je tradicionalni sajam sa preko 100 izlagača i 50-tak cvjetnih instalacija. I ove godine smo pozvali stare, ali i nove izlagače cvijeća i ukrasnog bilja, sajam je i dalje na starom mjestu. Izradili smo za Vas i nekoliko novih instalacija, vrijedne ruke će Vas i ove godine oduševiti te polako ćemo se pripremati za 10. jubilarni sajam sljedeće godine.

Novosti je što ćemo imati otvoren novi službeni ulaz za posjetitelje od strane parka, preporučamo Vam i novo otvoreno parkiralište kod bazena. U centru parka će biti i stajalište za turistički vlakić te uređene okućnice naših vrijednih natjecatelja od 18. svibnja.  

Ugostiteljska ponuda će biti uvelike poboljšana. I dalje će biti standardni šator sa sajamskom ponudom, a posebnost ove godine je "Grofovska kuhinja" iz 19. stoljeća, sa posebnim menu-om od 4 slijeda po promotivnoj cijeni. Također će biti i otvorena terasa ugostiteljskog objekta u hladu hrastova, lunapark, animacija za djecu, vožnja kočijom i jahanje, glazbeni prram cijeli dan i te mnoštvo dobre proljetne energije. 

U 16 sati je ispred bine posebna radionica televizijske vrtlarice Kornelije Benyovsky Šoštarić za sve posjetitelje, ljubitelje vrtlarenja. Tema predavanja je kućno kompostiranje i upotraba komposta u u zgoju biljaka.

Ove godine smo otvorili i facebook događaj i facebook stranicu gdje nas možete pratiti.

Dođite u Lipik i ponovo otkrijete magiju stvaralaštva na bazi cvjetnih motiva.  

 

 

PREUZMITE

Plan grada - Upoznajte Lipik